Wat zijn de 10 beste vertaalbureaus van Nederland?

Er zijn veel verschillende vertaalbureaus in Nederland te vinden. Elk hebben ze een unieke kijk op het vak, met een eigen werkwijze. Het is daarom soms lastig om een keuze te maken. Om je hierbij te helpen hebben we een top 10 van vertaalbureaus in Nederland samengesteld op basis van het aantal en de kwaliteit van de reviews.  Naast de kwaliteit van de reviews zijn er ook diverse andere criteria van belang bij het maken van een keuze. Hoe kies je een goed vertaalbureau?

Wat bepaalt welk vertaalbureau voor jou de nummer 1 is?

Onze selectie is gebaseerd op een aantal criteria. Zo kijken we naar de gemiddelde klantenscore en het aantal recensies die online te vinden zijn. Daarnaast hebben we de echtheid van de beoordelingen gecheckt door ze goed onder de loep te nemen. Zijn het bijvoorbeeld anonieme reviews of reviews inclusief bedrijfsnaam, voornaam en achternaam? Er zijn natuurlijk meer aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van een vertaalbureau. Andere beoordelingscriteria zoals certificeringen, garantie- en algemene voorwaarden, specialistische kennis, tarieven, wijze van betaling, reactiesnelheid, duidelijke communicatie en klantgerichtheid zijn ook van belang voor de juiste keuze. 

Indien alle beoordelingscriteria worden meegewogen is het goed mogelijk zijn dat ons vertaalbureau de lijst aanvoert. Om deze selectie van de tien beste vertaalbureaus op basis van klanttevredenheid objectief te houden laten wij de beslissing echter aan jou waar je Fairlingo zou plaatsen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het type opdracht en de specifieke wensen. Fairlingo is uitermate geschikt voor de meeste vertalingen zonder veel specifiek maatwerk zoals complex DTP werk of vertalen op locatie. Door onze gestandaardiseerde werkwijze op basis van selfservice kan Fairlingo snel een offerte opstellen voor een scherp tarief. Dankzij onze certificeringen en persoonlijke klantenservice leveren we een uitstekende kwaliteit met een hoge klanttevredenheid. Vraag bijvoorbeeld een gratis proefvertaling aan of ontvang direct een live offerte om ons te beoordelen en een plek op de lijst geven op basis van alle beoordelingscriteria. Wij doen ons uiterste best om voor jou de nummer één te zijn.

10. Vertaalbureau Snelvertaler (4.7/5)

Snelvertaler presenteert zichzelf als een van de grootste tolk- en vertaalbureau van Nederland en België. Ze hebben echter relatief weinig reviews in vergelijking met andere aanbieders van vertalingen. Snelvertaler gebruikt Trustpilot voor het ontvangen van reviews. Op Trustpilot zijn daarnaast vertaalbureaus te vinden met een hogere klantenscore. Snelvertaler heeft transparante tarieven op de website staan en je kan snel een offerte aanvragen. Snelvertaler biedt geen kwaliteitsgarantie aan zoals diverse andere vertaalbureaus wel doen. Een proefvertaling kan op verzoek worden aangevraagd maar is niet direct gratis te starten via de website.

9. Vertaalbureau Urgent (8,6/10)

Vertaalbureau Urgent richt zich op op de snelle levering van vertalingen. Ze zijn dus ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een spoedvertaling. Echter kan het tot 24 uur duren om een offerte op te vragen. Bij Snelvertaler kan dit bijvoorbeeld direct. Gemiddeld worden ze door hun klanten met een 8,6 beoordeeld. Wel is er sprake van een minimum aantal woorden van 150 per vertaling. Er worden transparante tarieven gehanteerd. Het vertaalbureau is ISO gecertificeerd en biedt een kwaliteitsgarantie aan. Er kan via de website niet direct een gratis proefvertaling worden gestart.

8. AaBéVé vertaalbureau (8,8/10)

Dit vertaalbureau biedt een breed scala aan verschillende vertaaldiensten. Zowel voor algemene als specialistische teksten, kan je bij hen terecht. Er worden geen transparantie tarieven genoemd op de website en er is geen kwaliteitsgarantie van toepassing. Daarnaast zijn ze goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de vertaalbusiness. Zo bieden ze veel aandacht aan het vertalen van de nieuwe privacywetgeving, oftewel de AVG. Hun gemiddelde score komt uit op 8,8/10. Het is niet mogelijk via de website een proefvertaling aan te vragen.

7. Tekom vertalers (9,0/10)

Dit vertaalbureau bestaat al sinds 1976 en is dus een echte oude rot in het vak. Tekom heeft veel ervaring in de vertaalbranche, wat in de gemiddelde klantenbeoordeling van een 9 is terug te zien. Er worden geen tarieven gecommuniceerd op de website en er is geen kwaliteitsgarantie. Ze leveren naast vertaaldiensten ook tolken voor alle gangbare talen. Een gratis proefvertaling via de website ontbreekt om snel kosteloos de kwaliteit te testen.

6. Vertalingen.nl (9,1/10)

Bij Vertalingen.nl kan je een gratis proefvertaling aanvragen. Dit bureau heeft een eigen content management systeem, waarmee ze een brede service aanbieden. Zo kan je denken aan tolkendiensten, redactie, en opmaak- en drukwerk. Dit heeft het voordeel dat je voor al deze diensten bij één vertaalbureau terecht kunt. Wel hanteren ze een minimumtarief van € 50, -, waardoor je niet voordelig voor kleine vertalingen bij hen terecht kan. Er worden geen duidelijke tarieven op de website genoemd, maar er is wel een kwaliteitsgarantie van toepassing. Het is mogelijk een gratis proefvertaling aan te vragen via de website om de kwaliteit van dit vertaalbureau te testen.

5. Juridisch vertaalbureau All-Round (9,2/10)

Vertaalbureau All-Round profileert zich als dé specialist in juridisch georiënteerde vertalingen. Met een score van 9,2 lijken ze hier erg goed in te zijn. Ze verzorgen vertalingen voor praktisch alle soorten juridische documenten. Zo kun je denken aan contracten, statuten, vonnissen of beëdigde vertalingen. Echter vertalen ze enkel naar het Engels, Duits, Frans en Italiaans. De beperkte keuze van diensten en talencombinaties maakt All-Round ongeschikt voor partijen die vertalingen naar een groot aantal doeltalen willen laten uitvoeren. Echter is dit vertaalbureau een goede keuze voor organisaties of particulieren die specifiek voor één van deze 4 talen juridische documenten nodig hebben. Er wordt geen kwaliteitsgarantie en proefvertaling aangeboden via de website.

4. Fairlingo (9,3/10)

Wij staan zelf met een gemiddelde score van 9,3/10, uit ruim 293 recensies op vierde plek op basis van het aantal/kwaliteit van de reviews. Als ook prijs-kwaliteitverhouding en snelheid meegenomen zouden worden zou Fairlingo hoogstwaarschijnlijk de lijst aanvoeren. Fairlingo onderscheidt zich door de unieke wijze waarop wij via ons eigen vertaalplatform teksten vertalen en is daardoor het enige ISO-gecertificeerde vertaalplatform in deze lijst.

De tarieven zijn dankzij onze werkwijze ruim 40% lager dan bij de nummers 1, 2 en 3. Je laat jouw vertaling al vanaf € 0,05 cent per woord door een native vertaler uitvoeren, inclusief volledige revisie en kwaliteitsgarantie. Daarnaast betaal je geen minimumtarief. Je kan direct een offerte live opvragen en bevestigen indien gewenst. Hierdoor kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week snel een vertaling starten. Ook is het mogelijk om een gratis proefvertaling direct online te starten.

Lees hier meer over onze werkwijze.

3. Vertaalbureau Raccourci (9,5/10)

Dit vertaalbureau is opgericht in 2000 en biedt een breed scala van verschillende talen en diensten. Je kunt bij Raccourci ook terecht voor copywriters en tolken. Het bureau is dus een sterke allrounder met expertise op verschillende velden. Raccourci wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,5 uit 94 reviews. Wel is het één van de meer prijzige vertaalbureaus. Een basis vertaling voor Europese talen kost bij dit bureau € 0,10 per woord. Voor niet-Europese talen betaal je minimaal € 0,13 per woord. Daarnaast wordt een minimumtarief van € 40,- gehanteerd. Raccourci heeft een hoge klanttevredenheid maar hanteert ook hogere tarieven en heeft geen kwaliteitsgarantie. Of het mogelijk is om makkelijk een proefvertaling aan te vragen wordt niet gecommuniceerd. 

2. Vertaalbureau Machielsen (9,7/10)

Met een score van 9,7/10 staat Machielsen op nummer 2 van deze lijst. Wel heeft dit vertaalbureau uit Groningen relatief weinig reviews, namelijk 48. Op hun website is te lezen hoe ze een eigen draai aan de vertaalmarkt geven. Ze zijn namelijk kritisch op de brontekst die je levert en bieden ook tekstschrijvers in hun dienstenpakket. Daarnaast hebben ze vertaalteams, bestaande uit vertaalspecialisten. Kortom, Machielsen verdient de nummer 2 in deze lijst afgaand op de klantenscore.  Een kanttekening is dat het bedrijf niet is gespecialiseerd in vertalingen en daarom de reviews ook voor andere diensten zijn gegeven. Machielsen levert ook andere diensten zoals 'storytelling' en heeft geen transparante vertaaltarieven op de website vermeld. 

1. Vertaalbureau Perfect (9,3/10)

Ons moederbedrijf Vertaalbureau Perfect staat op de eerste plek, met een gemiddelde score van 9,3/10 uit maar liefst 380 recensies. Hoewel het gemiddelde cijfer iets lager ligt dan bij de nummers 2 en 3, is het aantal reviews aanzienlijk hoger. Vertaalbureau Perfect is daarnaast ISO-9001 en ISO-17100 gecertificeerd en volledig gespecialiseerd in vertalen. Er zijn in-house vertalers werkzaam en er is veel specialistische kennis en ervaring per vakgebied aanwezig. Op basis van deze criteria is de prijs-kwaliteitverhouding erg hoog. Veel vertaalbureaus in deze lijst geven bovendien aan dat een offerte handmatig opgesteld moet worden op basis van de tekst die geleverd is. Bij dit bureau kan je zelf vooraf bekijken hoeveel de opdracht je gaat kosten. Ook is het mogelijk om een gratis proefvertaling aan te vragen. 

Het verschil tussen ons moederbedrijf en Fairlingo zit hem in onze online werkwijze. Als digitaal vertaalplatform met een uitstekende klantenservice hanteren wij een uniek vertaalproces, waardoor wij onze tarieven laag kunnen houden. Lees meer hierover op deze pagina.

Vertaalbureaus Nederland - Overzicht van kenmerken

In onderstaande tabel vind je een overzicht van diverse kenmerken van de Nederlandse vertaalbureaus genoemd in dit artikel. De gegevens in dit overzicht zijn gebaseerd op de informatie die op de betreffende websites wordt verstrekt.

Kwaliteitsgarantie Minimumtarief ISO-17100 certificering Prijs standaard incl. revisie Online prijscalculator Vanafprijs per woord
Vertaalbureau Perfect

€ 40

€ 0,12

Vertaalbureau Machielsen

-

Niet bekend

-

Niet bekend

Vertaalbureau Raccourci

€ 40

-

-

€ 0,10

Fairlingo

Geen
minimumtarief

€ 0,05

Juridisch vertaalbureau All-Round

-

1 uur per opdracht en talencombinatie

-

-

€ 75 / uur

Vertalingen.nl

€ 50

-

Niet bekend

Tekom vertalers

-

€ 62

-

-

€ 0,10

AaBéVé vertaalbureau

Niet bekend

-

-

Niet bekend

Vertaalbureau Urgent

150 woorden per talencombinatie, per opdracht

-

-

€ 0,10

Snelvertaler

- Niet bekend

Niet bekend

Vraag een gratis proefvertaling of offerte aan

Voordat je een vertaalbureau kiest, is het belangrijk om te kijken welk specialisme en welke werkwijze jou het beste vooruit helpen. Om deze reden is het bij ons mogelijk om een proefvertaling aan te vragen. Heb je vragen of kunnen wij je ergens mee van dienst zijn? Neem contact met ons op. Onze projectmanagers helpen je graag.

Sam Van Gentevoort
68 artikelen