Een officieel beëdigde Griekse vertaler schakel je binnen 30 seconden in

Stap 1

Start direct de vertaling

Stap 2

Het document wordt beëdigd vertaald

Stap 3

Ontvang de beëdigde vertaling

Een beëdigde vertaling starten naar het Grieks voer je via ons platform binnen enkele ogenblikken uit. Upload ten eerste een kopie van je document of het origineel naar onze cloud. Hierna berekent onze software een op maat gemaakte offerte. Nadat je deze geaccepteerd hebt, wordt je vertaalopdracht automatisch aan de meest geschikte Griekse beëdigde vertaler gekoppeld. Deze taalexpert is altijd officieel door een Nederlandse rechtbank voor het Grieks beëdigd. Zodoende heeft hij of zij de autorisatie om een Griekse vertaling van je documenten dezelfde rechtsgeldigheid als het origineel te geven. Uiteraard hebben alleen jij en je aangestelde vertaler toegang tot je document. Na afronding van je vertaalopdracht wordt deze per aangetekende post naar je verzonden, die je vervolgens met een eigen track & trace-code kan volgen. Op deze wijze zorg je snel en eenvoudig voor een correcte en rechtsgeldige Griekse beëdigde vertaling voor je documenten.

Wat precies is een Griekse beëdigde vertaling?

Een reguliere en beëdigde Griekse vertaling verschillen op 2 wijzen van elkaar. Ten eerste wordt een beëdigde vertaling door een officieel beëdigde taalspecialist uitgevoerd. Ten tweede wordt de wettelijke kracht van een document ook overgezet. Deze specialisten dienen officieel door een Nederlandse rechtbank voor het Grieks erkend te zijn. Ze mogen dus geen beëdigde vertalingen naar andere talen verzorgen. Al onze experts staan geregistreerd in het register van beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Een beëdigde vertaling naar het Grieks komt tot stand door deze onlosmakelijk aan het origineel te hechten. De Griekse beëdigde vertaler verklaart dat het originele document compleet en correct vertaald is. Dit doet hij of zij met een stempel en handtekening. Soms is het nodig dat hier een gewaarmerkt afschrift aan toegevoegd wordt. Veelal gaat het dan om documenten bestemd voor het buitenland. Deze dienst leveren we echter niet. In elk geval hechten we je vertaling aan een kopie van het origineel. In veel gevallen is dit al ruim voldoende voor de opvragende partij. Het is daarom essentieel dat je jezelf goed informeert over wat er in jouw specifieke geval voldoende is.

Wanneer heb je een beëdigde Griekse vertaler nodig?

Een beëdigde vertaling wordt veelal uitgevoerd om bepaalde officiële documenten in een andere taal beschikbaar te maken. Bovendien is het hierbij essentieel dat de juridische kracht in beschouwing wordt genomen. Hieronder kun je een lijst vinden met soorten documenten die we vaak beëdigd naar het Grieks vertalen:

 • Certificaten
 • Bewijsstukken in rechtszaken
 • Getuigschriften
 • Testamenten
 • Vonnissen
 • Statuten
 • Diploma's
 • Trouwakten
 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)
 • Contracten
 • Bankgaranties
 • Octrooien
 • Overeenkomsten
 • Dagvaardigingen
 • Huwelijksaktes
 • Verklaringen erfrecht

Het gaat voornamelijk om documenten die door een officiële instantie geleverd zijn. Een reguliere Griekse vertaling heeft vaak wel de kennis en vaardigheden om de tekst te vertalen, maar mag de rechtsgeldigheid niet meenemen. Echter is het overzetten van deze juridische kracht in veel gevallen niet nodig. Een normale Griekse vertaling voldoet in dit geval prima. Controleer goed wat er in jouw specifieke geval voldoende is.

Legalisatie van je Griekse beëdigde vertaling

In het geval van een beëdigde vertaling bestemd voor het buitenland  is verdere legalisatie nodig regelmatig noodzakelijk. Het reguliere legalisatieproces bestaat uit 4 stappen, waarbij je langs de Nederlands rechtbank, 2 ministeries en het consulaat of ambassade van het doelland moet gaan. Om deze ingewikkelde en lange procedure te versimpelen, hebben meer dan 90 landen het internationale apostilleverdrag ondertekend. Ook Griekenland heeft zich bij dit verdrag aangesloten. Daarom kun je je beëdigde Griekse vertaling eenvoudig via een apostille laten legaliseren. Dit bestaat uit een korte verklaring van de griffier en is meestal binnen een dag al geregeld.

Onze officieel beëdigde Griekse vertalers helpen je verder

In onze applicatie start je binnen enkele ogenblikken een beëdigde vertaling naar het Grieks. Onze native taalspecialisten zijn allemaal in het bezit van de juiste papieren om je vertaling uit te voeren. Naast beëdigde vertalingen naar het Grieks leveren we ook deze dienst voor het Engels, Frans, Italiaans, Arabisch,  Roemeens, Spaans, Turks, Russisch en Portugees.

 

Ook beëdigde Griekse vertalingen
simpel en transparant vertalen

Gecertificeerd & garantie

We zijn in het bezit van zowel een ISo 17100 als 9001 certificering. Dit maakt ons het enige ISO gecertificeerde vertaalplatform ter wereld. Hiernaast heb je te allen tijde recht op een garantie van 30 dagen op de geleverde beëdigde vertaling.  

Beëdigde vertaling

Snel en gebruiksvriendelijk

Het Fairlingo platform hebben we gebouwd om het vertalen zo snel en gemakkelijk mogelijk voor je te maken. Via onze sterke software ontvang je binnen enkele seconden een passende offerte.

Vertaalbureau

Voordelig & transparant

Voor een allround tarief van €69,-  start je al een beëdigde vertaling naar het Grieks. In onze applicatie heb je altijd de mogelijkheid om live te kijken hoe je vertaler aan de slag gaat. Daarnaast kun je direct met hem of haar communiceren, wat handig is om instructies of feedback te geven.

Het enige ISO gecertificeerde vertaalplatform
met het grootste aantal beëdigde vertalers

 

Image placeholder
Giovanni Piesco
Vertaler Italiaans
Image placeholder
Nina Turk
Vertaalster Engels
Image placeholder
Paul Davoine
Vertaler Frans
Image placeholder
Irene Paulmer-Boutista
Vertaalster Spaans

De beoordeling van onze klanten:

98% van onze klanten beveelt Fairlingo aan

Veelgestelde vragen aan Fairlingo

Een beëdigde vertaling naar het Grieks kost €79 per pagina. Beëdigde vertalingen worden uitgevoerd door beëdigde vertalers die door de rechtbank zijn bevoegd. Deze service garandeert nauwkeurigheid en officiële geldigheid voor documenten zoals juridische stukken, diploma's en officiële correspondentie.
De vertaaltijd varieert afhankelijk van het aantal pagina's. Ontdek snel de benodigde tijd via ons gratis en vrijblijvende offerteformulier. Je kunt je aanvraag meteen bevestigen als je dat wilt. Binnen enkele stappen weet je precies hoelang het duurt om jouw document(en) te laten vertalen.
Ja, wij bieden beëdigde spoedvertalingen naar het Grieks aan. Het aanvraagproces is vergelijkbaar met een normale vertaling. Je kan tijdens het offerteproces kiezen voor de optie 'Spoedvertaling nodig?'. Kies deze optie, geef een gewenste datum en tijd op, en je hoort binnen een uur of wij de vertalen voor je kunnen uitvoeren.
Momenteel accepteren we alleen Nederlandse adressen via het offerteformulier. Voor internationale verzending gelden extra kosten, afhankelijk van het land van bestemming. Als je je vertaling in het buitenland wenst te ontvangen, mag je contact opnemen voor meer informatie over de verzendopties en bijbehorende tarieven door te mailen naar info@fairlingo.com.
Ja, wij helpen zowel particuliere als zakelijke klanten. Bij Fairlingo kan je eenvoudig en snel een beëdigde vertaling aanvragen via ons offerteformulier op de website. Je betaald bij Fairlingo geen minimumtarief, geen opstartkosten én we kunnen vaak al meteen voor je aan de slag.
Na voltooiing ontvang je de vertaling zowel digitaal als per post. Een automatische e-mailmelding informeert je over de gereedheid. Via je Fairlingo-account download je de digitale versie met een bijbehorende track & trace code voor postzending. We versturen de vertaling aangetekend voor zorgvuldige levering.

Ruim 10 jaar ervaring met Griekse beëdigde vertalingen als ervaren vertaalbureau is verwerkt in deze dienst.