België: een divers land waar veel talen samensmelten

België kent honderden vertaalbureaus. Van klein tot groot. Van inzetbaar voor zakelijke klanten tot inzetbaar voor particulieren - of voor allebei. Ieder bureau heeft een unieke kijk op het vak, een eigen werkwijze en hanteert een eigen tarief. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het om die reden lastig is om het juiste vertaalbureau voor jouw opdracht te vinden. Wellicht zie je zelfs door de bomen het bos niet meer. Jij moet namelijk geen antwoord krijgen op de vraag “Welk vertaalbureau is het beste van allemaal?”, maar op de vraag “Welk vertaalbureau past het beste bij mij of mijn organisatie?” Om deze vraag te beantwoorden hebben we een top tien van vertaalbureaus in België voor jou samengesteld. Hierbij hebben we een handjevol selectiecriteria gebruikt, waaronder de beoordeling in Google en de echtheid van de reviews. Om de objectiviteit van deze top 10 te waarborgen, hebben we Fairlingo er niet bijgezet. We laten het aan jou om hierover een beslissing te maken. Gebruik daarvoor ons blogartikel over het kiezen van een goed vertaalbureau of vraag een  gratis proefvertaling aan. Wij wensen jou veel succes met het maken van de juiste keuze!

 

10. ElaN Languages

Deze partij valt op dankzij haar indrukwekkende klantenkring. Tussen de referenties zie je namelijk grote bedrijven als Randstad, Coca Cola en Bosch staan. Ook kun je bij hen terecht voor verschillende vakgebieden en diverse expertises. En dankzij hun online platform MyTranslation, hun native vertalers, hun professionele revisors en de unieke werkwijze met vertaalgeheugens heeft ElaN Languages de tiende plek in deze lijst meer dan verdiend.

 

9. Snelvertaler

Het grootste voordeel van Snelvertaler - met kantoren in Antwerpen en Brussel? Het is een zeer breed inzetbaar vertaalbureau. Snelvertaler biedt namelijk vertalingen in maar liefst 150 talen en heeft veel verschillende expertises, waaronder technische vertalingen, medische vertalingen en commerciële vertalingen.

 

8. Flanders Translations

Flanders Translations uit Aalst is specialist in beëdigde vertalingen en legalisaties. Hun vertaaldienst is jouw adres voor de vertaling, beëdiging en legalisatie van al jouw officiële documenten, zoals diploma’s, vonnissen, notariële akten, huwelijks- en geboorteakten of andere akten van de burgerlijke stand. Deze beëdigde vertalingen zijn dan natuurlijk rechtsgeldig in heel België.

 

7. Traduix

Vertaalbureau Traduix uit Antwerpen biedt een breed scala aan verschillende vertaaldiensten aan. Van financiële vertalingen tot commerciële vertalingen, van juridische vertalingen tot webshop vertalingen. Het is de ideale vertaalpartner voor duurzame ondernemers, omdat Traduix op hun website heeft staan te ondernemen met respect voor de behoeften van huidige en toekomstige generaties. “Duurzaam en ethisch internationaal ondernemen dragen wij bij Traduix zeer hoog in het vaandel en zit volledig verankerd in onze bedrijfsstrategie.” Goed om te weten: voor de meeste vertalingen hanteert Traduix een tarief van € 0,11 of € 0,12 per woord.

 

6. Atrado

Atrado bestaat al ruim vijftien jaar en heeft al veel ervaring in het vak, wat in de gemiddelde klantenbeoordeling van een 4.9 terug te zien is. Dit kleinschalige vertaalbureau uit Hasselt heeft vijf vaste medewerkers en een zeer ruime pool aan vertalers en revisors. En om jou zekerheid te bieden werkt Atrado bij elke vertaling volgens de principes van de Europese kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO 17100 die de eisen voor vertaaldiensten vastlegt.

 

5. Duo Vertaalbureau

Duo Vertaalbureau is gevestigd net over de grens, in Maastricht. Het is een zeer voordelig vertaalbureau, waar je met jouw vertaling al vanaf € 0,07 terecht kunt. Het bedrijf is ISO 9001 en 17100 gecertificeerd, heeft meer dan 25 jaar ervaring, kiest uitsluitend voor native vertalers én werkt met een handig online klantportaal. Niet gek dus dat dit vertaalbureau op de vijfde plaats is geëindigd.

 

4. Beelingwa

Beelingwa uit Orp-Jauche is echt een online speler te noemen. Het bureau is niet alleen gespecialiseerd in vertalingen, maar ook in internationale webmarketing. Dat maakt Beelingwa een expert op het gebied van marketing vertalingen. Die expertise is natuurlijk een groot voordeel, maar kan ook een nadeel zijn - namelijk wanneer jij een ander soort document wilt laten vertalen. Ben je benieuwd wat een vertaling bij Beelingwa gaat kosten? Daarvoor kun je jouw documenten uploaden naar hun online platform, waarna je meteen een gratis offerte ontvangt.

 

3. Brepoels Translation Agency

Brepoels Translation Agency uit Hasselt haalt in Google een mooie score van 5.0 uit zeven reviews. Het bedrijf is lid van de communicatiegroep FORMATEAM, een vertaalagentschap dat in een tijdspanne van amper vijf jaar een uitgebreid en uiterst tevreden klantenbestand heeft opgebouwd. Hun klanten zijn zowel particulieren als bedrijven uit verschillende sectoren. Brepoels staat voor snelle vertalingen, correcte vertalingen en persoonlijke vertalingen. Een nadeel van dit vertaalbureau is dat er niet online gewerkt wordt. Wil je jouw documenten door Brepoels naar het Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans of Russisch laten vertalen, dan moet je deze documenten per mail of per post opsturen. Vervolgens ontvang je een offerte. Op de website staan geen tarieven vermeld.

 

2. Vertaalbureau Perfect

Het voordeel van Vertaalbureau Perfect is dat het bedrijf transparant is met hun tarieven. Veel vertaalbureaus geven aan dat een offerte handmatig opgesteld moet worden, op basis van de tekst die je hebt geleverd. Bij Vertaalbureau Perfect kun je zelf al uitrekenen hoeveel een vertaalopdracht jou gaat kosten. En dan heb je ook nog eens de kans om een proefvertaling aan te vragen, zodat je vrijblijvend kunt ontdekken hoe de vertalers hun werk doen. Die transparantie zorgt (mede) voor een mooie tweede plek in deze lijst!

 

1. Vertaalbureau BeTranslated

Met een score van maar liefst 5/5 domineert Vertaalbureau BeTranslated onze lijst. Net als bij Vertaalbureau Perfect kun je bij BeTranslated uit Bomal, onder Luik, gratis een online offerte aanvragen. Hun tarieven per woord variëren van € 0,10 tot € 0,16, maar op hun website is te lezen dat voor de meeste projecten (projecten van 2.000 woorden) een tarief van € 0,12 geldt. BeTranslated is gespecialiseerd in zakelijke vertalingen en werkt niet voor particulieren. Daar zijn de expertises ook op afgestemd, namelijk marketing, IT, juridische vertalingen, business & finance en bouw & industrie. En daarbij sturen zij op kwaliteit. Of zoals ze het op hun website zelf zeggen: “Wij positioneren ons vooral naar kwaliteit en vertrouwen samen met onze trouwe klanten op onze keuze om te werken met doorgewinterde vertalers. Dat is onze beste garantie op een hoogwaardig resultaat.”

 

Kom je er niet uit? Vraag een proefvertaling aan bij Fairlingo

Ben je na het lezen van deze lijst benieuwd welk vertaalbureau het beste bij jou of jouw organisatie past? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Immers, zoals je kunt zien vind je in België diverse spelers met een eigen specialisme én diverse spelers met een zeer ruim aanbod. Daarnaast zijn er verschillen in de werkwijze, en het één past beter bij jou of jouw organisatie dan het ander. Ook zijn er verschillen in tarieven. Onze tip: zet voordat je een vertaalbureau kiest goed op een rij welk specialisme en welke werkwijze jou het beste vooruit gaat helpen, maar ook wat jouw budget is. Onderzoek vervolgens of een vrijblijvende proefvertaling tot de mogelijkheden behoort. Om deze reden is het bij Fairlingo namelijk mogelijk om een gratis proefvertaling te laten maken: zo kun jij vrijblijvend kennismaken met de unieke werkwijze van Fairlingo. Ook als Belgische klant, uiteraard!

 

Sam Van Gentevoort
25 artikelen