Meerderheid van consumenten geeft de voorkeur aan producten en diensten met informatievoorziening in eigen taal

Veel bedrijven steken tijd en energie in het optimaliseren van de customer journey om hun klanten de beste klantervaring te bieden. Wanneer een bedrijf een internationale doelgroep bedient, wordt hierbij vaak geen onderscheid gemaakt tussen verschillende talen en landen. Een gemiste kans, omdat je klanten in het buitenland hierdoor onvoldoende bereikt. Ondanks globalisering en de groei van het Engels als internationaal gemeenschappelijke taal, blijkt uit onderzoek van CSA Research namelijk dat klanten anno 2020 nog steeds een sterke voorkeur hebben voor bedrijven die hen aanspreken in hun eigen taal.

‘Can’t read, won’t buy’

Internationaal onderzoeksbureau CSA Research heeft onlangs de nieuwste versie van haar rapport ‘Can’t read, won’t buy’ uitgebracht. Hiervoor is onderzoek gedaan naar het belang van gelokaliseerde content tijdens de customer journey. Voor de 2020 editie werden de voorkeuren van consumenten geanalyseerd voor een klantervaring in hun moedertaal versus in een vreemde taal, zoals Engels.

Het onderzoeksbureau heeft een enquête gehouden onder 8.709 consumenten uit 29 landen. En wat blijkt? Om succes te behalen op buitenlandse markten is het nog steeds van uiterst belang om de klant informatie te bieden in zijn eigen taal.

Waarom een Engelse versie van je website vaak niet genoeg is

Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat consumenten bij het doen van een aankoop de voorkeur geven aan websites die in hun moedertaal beschikbaar zijn. Van alle ondervraagden geeft 39% aan het liefst content te lezen in hun eigen taal. Onder de mensen die het Engels minder goed beheersen is dit zelfs 67%. Daarnaast blijkt dat de kans dat iemand een product of dienst koopt op een Engelstalige website bijna 7 keer zo groot is wanneer deze persoon het Engels goed beheerst. Wanneer je actief bent op niet-Engelstalige markten is het dan ook verstandig om je website te vertalen naar de lokale taal van de doelmarkt. 

Tijdens het aankoopproces is informatie in eigen taal van doorslaggevend belang

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de taal van de informatievoorziening een grote invloed heeft op het aankoopgedrag. Wanneer men uit vergelijkbare producten kan kiezen gaat 66% van de respondenten voor het product waarbij informatie in hun moedertaal beschikbaar is. Voor de mensen die het Engels niet goed beheersen ligt dit percentage zelfs rond de 85%. Om succesvol te zijn op buitenlandse markten is het dan ook belangrijk om gelokaliseerde content te bieden gedurende de gehele klantreis. Naast een meertalige website is het daarom goed om bijvoorbeeld ook je brochures te vertalen en handleidingen in andere talen beschikbaar te stellen.

Klantenservice in lokale taal zorgt voor meer hechte klantrelaties

Een andere uitkomst van de enquête is dat 75% van de respondenten meer geneigd is een herhaalaankoop te doen als de klantenservice in de eigen taal wordt geboden. Ook hierbij is deze voorkeur het sterkst bij mensen die het Engels minder goed beheersen. Opvallend is dat ruim de meerderheid (60%) van de mensen die wél goed Engels spreekt ook liever geholpen wordt in hun eigen taal.

Laat je content vakkundig vertalen door een native speaker

Ondanks dat het Engels in de afgelopen jaren steeds meer gemeengoed is geworden, is het dus verstandig om met klanten in hun eigen taal te communiceren. Zowel voor, tijdens als na de aankoopfase. Ben je op zoek naar een professionele manier om jouw online en offline content vakkundig, accuraat en doeltreffend te vertalen? Wij helpen je graag.

Fairlingo is een ISO-gecertificeerd vertaalbureau met uitsluitend native speaker vertalers. Zij kennen de cultuur van het betreffende land en de (lokale) nuances van de taal het best. Dankzij de unieke werkwijze van ons platform start je snel en eenvoudig een vertaalopdracht, ook ‘s avonds of in het weekend. Heb je vragen of wil je graag advies? Neem contact met ons op.

Ontdek de voordelen van ons platform

 

Bron: CSA Research

Myrthe Boes
60 artikelen