Vertaler Nederlands Italiaans met een passie voor taal en cultuur

Sonia is een van onze ervaren vertaalsters die van talen haar beroep heeft gemaakt. Ze heeft altijd een passie voor vreemde talen en culturen gehad en spreekt meerdere talen vloeiend. Als vertaler Nederlands Italiaans bij vertaalbureau Fairlingo vindt ze het leuk om talen met elkaar te vergelijken en mensen in staat te stellen elkaar te begrijpen. Ze draagt graag ideeën, concepten en informatie over van de ene taal naar de andere, waarbij ze trouw blijft aan de essentie van de oorspronkelijke tekst.

ISO-gecertificeerde vertaling vanaf € 0,04 per woord

Fairlingo is een ISO gecertificeerd Italiaans vertaalbureau. Iedere vertaler Nederlands-Italiaans voldoet aan strenge kwalificatie-eisen en is een zogenoemde ‘native speaker’. Dit betekent dat hij of zij met de Italiaanse taal is opgevoed. Daarnaast wordt jouw vertaling altijd gecontroleerd door een native speaking revisor, voordat je de vertaling van ons ontvangt. Voor elk type vertaling kun je bij ons terecht, van algemeen tot complex. Ook wanneer jouw vertaling specifieke of vakinhoudelijke kennis vereist, beschikken wij over de juiste vertaler voor jouw vertaalopdracht. Op onze site vind je meer informatie over onze verschillende niveaus en tarieven. Dankzij onze kwaliteitsgarantie ben je ervan verzekerd dat je een uitstekende Italiaanse vertaling ontvangt.

Het belang van de Italiaanse taal voor Nederland

Het Italiaans staat op de lijst van meest gesproken talen ter wereld op nummer 20. Wereldwijd spreken meer dan 65 miljoen mensen ‘la lingua italiana’. Bijvoorbeeld in Italië, Zwitserland, San Marino en Vaticaanstad, waar het Italiaans een officiële taal is. De taal stamt af van het Latijn en lijkt van alle talen die tegenwoordig worden gesproken het meest op de taal van de oude Romeinen. Een leuk taalweetje: het Italiaanse alfabet kent geen j, k, w, x en y en bevat dus slechts 21 letters.

Niet alleen is Italië een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders, ook is het land een van onze belangrijkste handelspartners. Bij Fairlingo zien we dan ook een grote vraag naar vertalingen van en naar het Italiaans. De taal kent echter veel dialecten, die onderling sterk verschillen. Het standaard-Italiaans is afgeleid van het Toscaanse dialect. Een professionele vertaling Italiaans is doorgaans gebaseerd op deze standaardversie van de taal.

Bij ons platform zijn veel vertalers Italiaans aangesloten, waaronder Sonia. Zij beheersen allemaal het standaard-Italiaans op moedertaalniveau en hebben ruime ervaring met het vertalen van teksten, zowel van als naar het Italiaans.

De ervaring van onze klanten:

98% van onze klanten beveelt Fairlingo aan

Stap 1

upload je document

Upload je Document

Stap 2

Volg live de vertaling

Stap 3

Ontvang je Vertaling

Sneller en voordeliger naar het Italiaans vertalen, met behoud van kwaliteit.

Fairlingo is het enige ISO gecertificeerde Italiaanse vertaalplatform ter wereld.