Vertaler Nederlands-Italiaans met een passie voor taal en cultuur

Sonia is een Italiaanse vrouw die van talen haar beroep heeft gemaakt. Ze heeft altijd een passie voor vreemde talen en culturen gehad en spreekt meerdere talen vloeiend. Als vertaler Italiaans bij Fairlingo vindt ze het leuk om uitdrukkingen met elkaar te vergelijken en mensen in staat te stellen elkaar te begrijpen. Ze draagt graag ideeën, concepten en informatie over van de ene taal naar de andere, waarbij ze probeert zo trouw mogelijk te blijven aan de essentie van de oorspronkelijke tekst.

Haar talenknobbel was al op jonge leeftijd duidelijk. Zo koos ze voor een middelbare school waar ze zowel Engels, Duits, Frans, Spaans als Latijns kon leren. Haar liefde voor talen werd alleen maar groter en daarom is ze uiteindelijk aan de Universiteit van Pescara afgestudeerd als Tolk en Vertaler. Hierna besloot ze naar het buitenland te gaan. Na in Engeland en Duitsland gewoond te hebben, verhuisde ze naar Nederland. Inmiddels woont Sonia al meer dan tien jaar in ons land en heeft ze aan de Volksuniversiteit vloeiend Nederlands leren spreken en schrijven. Ze is in deze periode bij diverse Nederlandse bedrijven werkzaam geweest als vertaler en contactpersoon voor buitenlandse klanten.

Als vertaler Nederlands Italiaans voor Fairlingo heeft Sonia al meer dan 50.000 woorden vertaald met een gemiddelde beoordeling van een 9. Door het vertalen van onder andere brochures, presentaties, recensies, toeristische gidsen, krantenartikelen, boeken, biografieën en sportartikelen, heeft Sonia veel ervaring opgedaan met vertalingen van en naar het Italiaans.

“Communicatie is de sleutel tot succes voor elk bedrijf. Het overwinnen van taalbarrières en culturele verschillen is noodzakelijk om mensen of teams snel en gemakkelijk toegang te geven tot informatie.”

Sonia Silletti

(Vertaler Nederlands-Italiaans bij Fairlingo)

Het belang van de Italiaanse taal voor Nederland

Het Italiaans staat op de lijst van meest gesproken talen ter wereld op nummer 20. Wereldwijd spreken meer dan 65 miljoen mensen ‘la lingua italiana’. Bijvoorbeeld in Italië, Zwitserland, San Marino en Vaticaanstad, waar het Italiaans een officiële taal is. De taal stamt af van het Latijn en lijkt van alle talen die tegenwoordig worden gesproken het meest op de taal van de oude Romeinen. Een leuk taalweetje: het Italiaanse alfabet kent geen j, k, w, x en y en bevat dus slechts 21 letters.

Niet alleen is Italië een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders, ook is het land een van onze belangrijkste handelspartners. Bij Fairlingo zien we dan ook een grote vraag naar vertalingen van en naar het Italiaans. De taal kent echter veel dialecten, die onderling sterk verschillen. Het standaard-Italiaans is afgeleid van het Toscaanse dialect. Een professionele vertaling Italiaans is doorgaans gebaseerd op deze standaardversie van de taal.

Bij ons platform zijn veel vertalers Italiaans aangesloten, waaronder Sonia. Zij beheersen allemaal het standaard-Italiaans op moedertaalniveau en hebben ruime ervaring met het vertalen van teksten, zowel van als naar het Italiaans.

ISO gecertificeerd Italiaans vertaalbureau

Fairlingo is een ISO gecertificeerd vertaalbureau. Iedere vertaler Nederlands-Italiaans voldoet aan strenge kwalificatie-eisen en is een zogenoemde ‘native speaker’. Dit betekent dat hij of zij met de Italiaanse taal is opgevoed. Daarnaast wordt jouw vertaling altijd gecontroleerd door een native speaking revisor, voordat je de vertaling van ons ontvangt. Voor elk type vertaling kun je bij ons terecht, van algemeen tot complex. Ook wanneer jouw vertaling specifieke of vakinhoudelijke kennis vereist, beschikken wij over de juiste vertaler voor jouw vertaalopdracht. Tijdens het vertaalproces kun je via ons platform live meekijken met de vertaler. Dankzij onze standaard kwaliteitsgarantie ben je er bovendien van verzekerd dat je een uitstekende Italiaanse vertaling ontvangt.

Wil je onze vertaaldienst graag eerst uitproberen? Vraag dan gratis een proefvertaling aan.

De ervaring van onze klanten:

98% van onze klanten raadt Fairlingo aan

Ontmoet onze andere
native vertalers

 

De eerste stap is een snelle online offerte 

Stap 1

Upload je Document

Stap 2

Volg live de vertaling

Stap 3

Ontvang je Vertaling

Sneller en voordeliger naar het Italiaans vertalen, met behoud van kwaliteit.

Fairlingo is het enige ISO gecertificeerde Italiaanse vertaalplatform ter wereld.