Wauw, wauw, wauw! Vandaag ben ik 5 jaar werkzaam bij Fairlingo. Ik weet nog hoe ik zat te dromen van een andere baan en op een maandagavond de vacature voor Community Manager voorbij zag komen. Ik twijfelde geen seconde en verstuurde meteen mijn motiviatiebrief en CV. De volgende dag werd ik uitgenodigd op gesprek en aan het einde van de week had ik mijn contract ondertekend. De deal was binnen een week rond en ik had onwijs veel zin om aan de slag te gaan!

Hoe hou je het zo lang vol?

Easy! Het is een mix van verschillende factoren die daar voor mij een belangrijke rol in spelen. In de eerste plaats mijn collega’s. Mijn werkgeluk is daar grotendeels van afhankelijk en ik ben hier vanaf dag één echt in een warm bad terecht gekomen. Daarnaast krijg ik hier veel vertrouwen, vrijheid en flexibiliteit om mijn werk gedaan te krijgen. Dat is iets wat ik echt niet als vanzelfsprekend beschouw, maar wel enorm kan waarderen.

Waar kijk je met een goed gevoel op terug?

Toen ik hier nieuw binnenkwam, was ik de eerste medewerker van Fairlingo. Er werd mij in het begin meteen verteld dat het niet zeker was of ik de functie over een jaar nog zou bestaan, omdat er qua groei en omzet een hele uitdaging lag. Na mijn eerste jaar schoot de omzet door het dak en na een tweede succesvolle jaar mocht ik een vast contract ondertekenen! Dat was een mooie mijlpaal die ik had bereikt én een teken dat Fairlingo kon voortbestaan!

Zijn er ook struggles geweest in de vijf jaar dat je hier werkzaam bent?

Zeker. Ook hier is het niet alleen maar ‘rainbows and butterflies’. Als zich problemen hebben voorgedaan, dan was dat vooral met vertalers. Zo hebben we tot twee keer toe meegemaakt dat vertalers waar we jarenlang mee samenwerkten middenin een vertaalopdracht 'van de aardbodem' verdwenen. Daar was dan ook geen contact meer mee te krijgen. Dat soort situaties stellen je soms voor nodige dilemma's, maar gelukkig hebben we altijd voor elk probleem wel een oplossing kunnen vinden.

Wat zou je nog graag willen bereiken?

10 jaar Fairlingo! Dat zou wel echt heel tof zijn. Er zijn een aantal collega’s van ons zusterbedrijf Vertaalbureau Perfect die deze mijlpaal al hebben bereikt. Ik zou willen dat ik de eerste ben bij Fairlingo die dat gaat bereiken.

Wil je verder nog wat kwijt?

Ja! Ik wil alle klanten, vertalers en collega’s die met mij hebben samengewerkt de afgelopen vijf jaar enorm bedanken! Jullie hebben er mede voor gezorgd dat ik mijn werk met heel veel plezier heb mogen uitvoeren en ook nog steeds doe. Daarnaast ben ik superblij met de kans die ik hier heb gekregen en ben ik heel trots op wat we als Fairlingo team bereikt hebben. De afgelopen jaren is Fairlingo uitgegroeid tot een volwassen platform waar we heel veel positieve feedback over krijgen. Dat is een mooie beloning voor ons harde werken, ons creatieve denken en de goede ideeën die we altijd om weten te zetten naar nuttige en bruikbare aanpassingen op het platform. Daar wil ik de komende jaren nog heel veel meer van!

Vera Nijkamp
70 artikelen