Hoera! Je gaat werken of studeren in het buitenland. Dat is een grote stap waar je enorm naar uit kan kijken. Voordat je in het vliegtuig stapt, moet er wel het een en ander geregeld worden. Zo ook een officiële vertaling van je diploma’s, cijferlijsten of andere belangrijke papieren. Gelukkig kan dat eenvoudig en snel geregeld worden door in 30 seconden een offerteaanvraag te doen en deze indien gewenst meteen te bevestigen. Zo kan je met een gerust hart en de juiste papieren op zak beginnen aan de reis van je dromen.

Wat is een officiële vertaling?

Een officiële vertaling wordt ook wel een beëdigde vertaling genoemd. De vertaling wordt uitgevoerd, rechtsgeldig gemaakt en gewaarmerkt door een beëdigd vertaler. Klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het niet. Om deze vertalingen mogen uitvoeren, moet een vertaler beëdigd zijn door de rechtbank. Fairlingo verzorgt beëdigde vertalingen naar meer dan 15 verschillende doeltalen.

Hoe krijg ik de vertaling terug?

Bij Fairlingo wordt de beëdigde vertaling aan een kopie van het origineel gehecht. Je krijgt een hardcopy versie hiervan thuisgestuurd. Op dit papieren exemplaar staat een stempel en handtekening van de beëdigd vertaler, waarmee wordt verklaart dat de teksten naar eer en geweten zijn vertaald en dat de vertaling een getrouwe weergave is van het origineel. Daarnaast ontvang je dezelfde vertaling ook digitaal. Ook deze is rechtsgeldig en kan je gelijk in gebruik nemen. De digitale vertaling ontvang je sneller dan het hardcopy exemplaar en is handig om te bewaren op bijvoorbeeld je telefoon of een ander device.

Fijne reis!

Als het moment aangebroken is dat je de koffers en tassen hebt ingepakt, de vertaling binnen hebt en je in gedachten al afdwaalt naar jouw plek van bestemming, wensen we je niets minder dan een hele fijne tijd in het buitenland! In jouw Fairlingo account kan je de vertaalde beëdigde vertaling te allen tijde terugvinden. Deze staat opgeslagen in de cloud. Zo kan je zelf wel ver weg zijn, maar is je vertaling gelukkig nog altijd dichtbij!

Vera Nijkamp
70 artikelen