Traditionele vertaalbureaus zijn beperkt in betaalmethoden

De vertaalbusiness is door de jaren heen tot een gevestigde en volwassen branche uitgegroeid. In ons land zijn er honderden verschillende bureaus te vinden, die elk hun eigen manier van doen hebben. Echter zijn ze op een essentieel punt nagenoeg identiek aan elkaar. Vrijwel alle betalingen gaan op de ouderwetse manier. Een bepaald voorschot moet betaald worden, voordat men aan de slag gaat. Bovendien wordt de vertaling pas opgeleverd als een meerderheid van het totale bedrag voldaan is. Dit maakt het voor ambitieuze bedrijven lastig om snel op kansrijke ontwikkelingen te springen. Fairlingo heeft hiervan geleerd en past een vernieuwde betaalwijze toe. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillen in betaalwijzen tussen een traditioneel vertaalbureau en Fairlingo en wat voor invloed ze op je vertalingen hebben. Zo wordt het duidelijk voor je wat je van beide opties kan verwachten.

Paypal, iDeal en Creditcard zijn in opkomst

Ten eerste is het handig om de verschillen tussen een traditioneel vertaalbureau en Fairlingo overzichtelijk naast elkaar te leggen. In de onderstaande tabel zijn de betaalwijzen van beide opties te zien:

Vertaalbureau met Paypal, iDeal en Creditcard

Het is te zien dat Fairlingo aanzienlijk meer betaalwijzen dan het gemiddelde vertaalbureau  gebruikt . De meeste bedrijven werken namelijk op de ouderwetse manier, waarmee er via handmatige overboekingen wordt betaald. Vaak kan er dan wel, tenminste gedeeltelijk, achteraf betaald worden. Dit is bij Fairlingo niet mogelijk, aangezien we een uniek systeem hebben. Via deze unieke werkwijze laat je opdrachten via vertaaltegoed uitvoeren. Dit tegoed kan je via iDeal, Paypal of Creditcard opladen. Kortom, Fairlingo legt de nadruk op vertaaltegoed, wat het gehele proces vele malen transparanter maakt. Al met al kan je bij Fairlingo via meer verschillende wijzen je uitstaande opdrachten financieren.

Vertaalbureaus innoveren met nieuwe technologieën

We hebben gezien dat traditionele vertaalbureaus op innovatieve platforms achterlopen als het op betaalwijzen komt. Zo kunnen hun klanten slechts via handmatige overboekingen betalen. Daarnaast zijn ze vaak verplicht om een gedeelte van het bedrag van tevoren over te maken. Innovatieve vertaalplatform daarentegen, integreren verschillende betaalwijzen in hun systeem. Fairlingo bijvoorbeeld, heeft een unieke werkwijze, waarmee je via Paypal, iDeal of Creditcard eenvoudig vertalingen betaalt. Het systeem werkt bij ons via vertaaltegoed, wat je boekhouding vele malen sneller en transparanter maakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over openstaande bedragen, die achteraf nog betaald moeten worden. Bovendien ontvang je dankzij onze onderscheidende werkwijze een goedkope vertaling, zonder in te leveren op kwaliteit.

Sam Van Gentevoort
60 artikelen