WordPress pagina’s en berichten vertalen met .xml

STAP 1 – Download de .po bestanden die je wilt laten vertalen

Download eerst het .po bestand van de plugin of het thema dat je wilt vertalen. De meest voorkomende folder waarin deze bestanden kunnen worden gevonden is wp-content/themes/your-theme/language/. Dit bestand moet eerst gedownload worden naar bijvoorbeeld je eigen computer, daarna kun je starten met de vertaling van het .po bestand.

STAP 2 – Vraag een offerte aan bij Fairlingo en maak eventueel een back-up

Voordat je de vertaalde .po betanden gaat uploaden, is het aan te raden om zelf altijd een back-up te maken van de mappen en bestanden die je gaat bewerken op je website. De gedownloade .po bestanden kun je na een eventuele back-up direct uploaden naar Fairlingo. Binnen 30 seconden krijg je een offerte voor het vertalen van jouw .po bestand. De vertaalopdracht begint direct zodra je de offerte hebt geaccepteerd en eventueel opmerkingen hebt meegegeven. Zodra de native vertaler klaar is met de vertaling, ontvang je het vertaalde bestand in exact hetzelfde formaat.

STAP 3 – Upload de vertaalde bestanden en check de naamgeving

Nu de vertaling van de .po bestanden klaar is, kun je de bestanden weer uploaden naar je WordPress installatie. Vergeet niet bij het uploaden het bestand ook de juiste naamgeving mee te nemen, WordPress gebruikt hiervoor de internationale ISO 639 norm. Voor de Spaanse taal zou een .po bestand bijvoorbeeld de naamgeving ‘es_ES.po’ krijgen.

Sam Van Gentevoort
25 artikelen